Jos wint kartwedstrijd in Echt

Gepubliceerd op 10 oktober 2002 door John ter Meer

Afgelopen woensdagavond hadden wij, het vipteam van deze site, het genoegen tegen Jos Verstappen te karten. We hebben nu zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om als ‘veldvulling’ te moeten rijden. De enigen die het nog een beetje konden bijbenen waren Jos’ vriend en begeleider Raymond Vermeulen en webredacteur Edgar Kapp (Edgrrr voor vrienden, dus zeg maar Edgar).

Krijgt Jos daar nou een blauwe vlag? Nee dus, enkele vippers krijgen weer een ronde aan hun broek.

Het decor van al dit geweld was het party- en kartcenter Echt in de gelijknamige plaats in Limburg. Raymond Vermeulen had het allemaal weer goed geregeld. Twee heats karten met tussendoor lekker eten en drinken. Jos had het prima naar zijn zin en voor het vipteam was er tussen het karten door alle gelegenheid om weer eens bij te kletsen.

Het hele gezelschap bijelkaar, vlnr: Ruud Mulders (fanzone), Edgar Kapp (redactie), Wally (forum), John ter Meer (eindredactie), Jos Verstappen (u weet wel), Eric Berendsen (forum), Bas Winckels (forum), Marc van Beelen (technisch beheer) en Dennis Visser (redactie). Thorsten Hendriks en Hans Duiven ontbraken namens de vippers.

Jos won dus beide heats op zijn sloffen en zat daarvoor, net als de vippers, in een ‘gewone’ huurkart. Eric Berendsen haakte vroegtijdig af wegens misselijkheid en Raymond reed in de tweede heat slechts 3 rondjes vanwege technisch malheur (aan zijn kart welteverstaan). En de rest? Ach, wat moeten we ervan zeggen. Edgar wist Jos nog aardig bij te houden, zij het op gepaste afstand, Bas liet in zijn blauwe maatpakje zien dat hij niet voor niets regelmatig kart, Ruud had zijn kruit al verschoten op de weg Meppel-Echt, Marc bewees dat het FIA voorstel van de extra kilo’s geen belemmering hoeft te zijn, Wally dacht dat-ie nog mid-price cd’s in zijn winkel stond te verkopen, bij Dennis konden we nu eindelijk met de stopwatch zijn rondetijden registreren in plaats van met een kalender en John (“waarom zwaait die vent met die blauwe vlag steeds?”) stak bij elke bocht keurig zijn hand uit.

Gezellig aan de dis, tussen de heats door. Energie opdoen voor de tweede race.

En welke les trekken we hier nu uit, als vippers? Rijden tegen de wereldtop is geweldig, maar we worden wel héél erg met onze neus op de feiten gedrukt. Gelukkig keerde het zelfvertrouwen tijdens het ‘après kart’ weer snel terug. Dan blijkt de kloof met de top ineens een stuk kleiner. Jos en Raymond, bedankt voor de gezellige avond!