scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Barrichello krijgt cadeautje van Michael Schumacher

Gepubliceerd op 30 september 2002 door John ter Meer

Kunnen we misschien de Grand Prix op het circuit van Suzuka in Japan schriftelijk afdoen? De hegemonie van Ferrari dit jaar heeft de angel al lang uit de F1 competitie getrokken. Waar in Oostenrijk nog het beschuldigende vingertje omhoog werd gestoken omdat beide Ferrari coureurs de teamorders keurig uitvoerden en Rubens Barrichello vlak voor de meet van het gas afging om teamgenoot Michael Schumacher te laten winnen, maalde in Indianapolis niemand meer om deze sportieve dwaling. Deze keer was het in omgekeerde volgorde want nu liet Schumacher, die de gehele race voorop reed, zijn luitenant Barrichello galant de overwinning door ook even zijn voetje van het gaspedaal te halen.

Het team dat goed begreep dat de toeschouwers die de laatste races massaal in slaap sukkelden weer eens bediend moesten worden van wat spektakel was BMW Williams. Al zal de teamleiding daar ongetwijfeld een andere visie op hebben. Teamgenoten Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher, toch al geen vrienden van elkaar, bewezen hun broodheren een hele slechte dienst door gezamenlijk in een sierlijke pirouet eraf te vliegen. En dat al in de tweede ronde. Montoya had weer eens een mindere start en moest in de eerste bocht na de start Ralf Schumacher voorlaten. Na de eerste ronde op het rechte stuk na start/finish haalde de veel snellere Montoya zijn teamgenoot aan de buitenkant in. Samen gingen ze de bocht in alwaar Schumacher zijn grip verloor op de curbstones, Montoya aantikte en samen gleden ze het gras op. Beiden konden verder, Montoya als zevende en voor Schumacher maakte het allemaal niets meer uit; achtervleugel eraf, naar de pits en als twintigste achter aansluiten om de race in volledige anonimiteit uit te rijden. Montoya weet uiteindelijk nog vierde te worden.

David Coulthard reed ook nog mee. Hij startte en finishte als derde, zijn éénstops strategie bleek voldoende voor het erepodium. De Schot behoudt hiermee nog zelfs kansen op de derde plaats in het wereldkampioenschap. Vijfde werd Jarno Trulli en zesde Jacques Villeneuve die daarmee een leuk resultaat voor BAR binnenhaalt. Oh ja, er vielen nog vier rijders uit. Pedro de la Rosa die in de Jaguar toch al een rotweekend meemaakte en ook Mark Webber kon vroegtijdig douchen. Alex Yoong blies zijn motor op en dat deed Kimi Raikkonen hem een paar ronden later na. Voor de Fin was het de zesde keer dit seizoen dat hij een motor liet ploffen.

Nog vijf maanden, dan begint het nieuwe seizoen. Ach, da’s waar ook, we moeten nog een race uitzitten, die van Suzuka. We kijken er nu al naar uit.