scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jaguar opmars tijdelijk?

Gepubliceerd op 16 september 2002 door John ter Meer

En ineens staat Jaguar zesde in het kampioenschap voor constructeurs. Eddie Irvine haalde gisteren, tot zijn eigen verrassing ("ik heb heel lang gedacht dat ik vierde lag") het podium en daarmee vier punten voor Jaguar binnen. En Eddie blijft Eddie: "toen ik me realiseerde dat ik derde lag voelde ik de spanning flink toenemen. Natuurlijk, voor het team is dit erg belangrijk en welkom, maar ik wilde zelf juist zo graag weer eens op het podium staan."

Het eigenbelang is voor Irvine minstens zo belangrijk als het teambelang, getuige deze uitspraak. De Ier zet zich immers met deze prestatie eindelijk weer eens in de etalage en laat zien nog niet afgeschreven te zijn. Niki Lauda vindt het allemaal wel best, zijn team pakt eindelijk weer eens belangrijke punten en dat haalt de druk wat weg bij het team (en op Lauda's positie).

Er waren nogal wat modificaties aan het chassis nodig om Jaguar wat verder naar voren op de grid te krijgen. Irvine: "we hebben zo'n beetje alles veranderd aan de auto." Op Monza, een low downforce circuit, konden de Jaguars afgelopen weekend goed meekomen, mede ook door de sterke Cosworth motor. Dat er wat mazzel nodig was om uiteindelijk derde te worden -beide BMW's vielen uit- doet niet af aan de verbeterde prestaties van Jaguar.

Lauda denkt ook in de twee resterende races, in Indianapolis en Suzuka, serieus voor de punten te kunnen gaan. Voor die twee circuits is echter meer downforce vereist. Daar zal duidelijk worden of het Jaguar chassis daadwerkelijk structureel verbeterd is.