scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rothengatter nog steeds zeer positief over terugkeer Jos

Gepubliceerd op 02 september 2002 door John ter Meer

Afgelopen weekend waren niet alleen Jos Verstappen en begeleider Raymond Vermeulen aanwezig tijdens de Grand Prix van België, maar ook Jos’ manager Huub Rothengatter. Waar Jos en Raymond vrijdag in de paddock rondliepen, verscheen Huub zaterdag en zondag ten tonele. Stof genoeg dus weer voor de media en fans om te speculeren, te gissen en geruchten rond te slingeren. Wij gingen achter de waarheid aan en spraken met Huub Rothengatter die nog altijd bijzonder positief gestemd is over een terugkeer van Jos Verstappen in de Formule 1.

Hoe was het om weer eens op het circuit te zijn?
“Ik vond het leuk maar was tegelijkertijd ook verbaasd om te zien dat ‘het wereldje’ niet verandert. Kijk, ik was sinds Monaco 2001 niet meer lijfelijk bij een Grand Prix geweest. Dan kom je ruim een jaar later weer eens kijken en is het net of je niet weggeweest bent. Ik loop als sinds 1981 rond in de Formule 1 dus ik weet waarover ik praat; er is eigenlijk niks veranderd. Ja, de motorhomes zijn mooier geworden. Maar het ‘systeem’ is hetzelfde, de mensen (zelfs een deel van de coureurs) zijn dezelfde, alles is vertrouwd. Dan is het juist ook weer leuk om ze weer eens tegen het lijf te lopen, die oude bekenden.”

Maar je was er niet als toerist…
“Nee, dat klopt. Raymond en ik hebben gedurende die drie dagen vele zakelijke relaties rondgeleid. Ze een kijkje gegund in de keuken der keukens. Ze deelgenoot gemaakt van de Formule 1 wereld. Ze liepen rond in de paddock, de motorhomes, ze konden af en toe een blik werpen van achteruit de pitboxen. Ze vonden het zonder uitzondering allemaal geweldig. Ze waren zeer onder de indruk. Met die mensen hebben we succesvolle contacten en de band met hen verstevig je hierdoor nog eens extra.”

En de band met de teams, voor een 2003-zitje voor Jos, hoe is het daarmee gesteld?
“Het is goed om de vertegenwoordigers van de teams, waarmee je in gesprek bent over een eventueel stoeltje voor Jos, weer eens face-to-face te zien. En de interesse voor Jos duurt nog onverminderd voort, dat heb ik gemerkt afgelopen weekend. Ik ben dan ook nog altijd zeer positief gestemd over een terugkeer van Jos in de Formule 1.”

Maar waar baseer je dat dan op?
“Luister, Jos had dit seizoen al weer kunnen rijden, dat is genoegzaam bekend dacht ik zo. Ik word kennelijk hier en daar nog steeds afgerekend op mijn ’99 procent zeker’ uitspraak. Maar het feit dat we Jos hadden kunnen laten rijden bewijst mijn gelijk maar weer eens. Echter, het is nu veel verstandiger om naar de langere termijn te kijken. Gewoon instappen en dan maar kijken hoe het verder moet, dat willen we niet meer. We willen perspectief, meer zekerheid voor de toekomst.”

Maar heb je nu iets concreets in handen? Het feit dat Jos dit seizoen had kunnen rijden zegt nog niets over volgend jaar.
“Ik baseer mijn gevoel op de reacties die ik gehad heb. Ik heb genoeg uitspraken gehoord over Jos en ik kan redelijk inschatten hoe serieus de belangstelling is voor hem. Maar verder kan ik nergens op ingaan. Nogmaals, ik ben zeer positief over een terugkeer van Jos.”