scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Geen Ferrari teamorders in Spa

Gepubliceerd op 02 september 2002 door John ter Meer

Michael Schumacher was afgelopen zondag tijdens de race op het circuit van Spa Francorchamps zo vreselijk dominant dat het wel leek alsof Ferrari geen teamorder durfde uit te vaardigen om Rubens Barrichello aan de overwinning te helpen. Ondanks dat er steeds meer begrip ontstaat voor het belang van teamorders zou het Ferrari zich onsterfelijk belachelijk hebben gemaakt als Schumacher van het gas zou zijn gegaan om teammaat Barrichello de volle tien punten te laten bijschrijven. De Braziliaan is immers op jacht naar de tweede plaats in het wereldkampioenschap.

Nadat Schumacher de concurrentie -en ook zijn teamgenoot- op grote achterstand had gezet, reed de Duitser het einde van de race als een toerist zijn rondjes. Zo kwam Barrichello nog opvallend dichtbij maar de sportfans konden opgelucht ademhalen: Schumacher eiste de eerste plaats op, Barrichello moest genoegen nemen met de tweede plaats en de zes punten.

Omdat in het laatste deel van de race zo links en rechts wat motoren ploften besloot de Ferrari leiding om bij Schumacher letterlijk de druk wat van de ketel te halen door wat gas terug te nemen. Daardoor kon Barrichello op het eind van de rit nog in de buurt komen van zijn teamgenoot. De Braziliaan had het zelf ook van de gekke gevonden als hij de overwinning in de schoot geworpen had gekregen. "De balans in mijn auto was niet goed en ik koos de verkeerde banden. Michael reed zo bij me weg. Hij verdiende het ook om te winnen. Het zou er raar uit hebben gezien als we op het laatst nog even snel van positie zouden wisselen."

De Braziliaan hoeft zich geen zorgen te maken. De Ferrari's zijn veruit de beste auto's en met een voorsprong van zeven punten op zijn eerste achtervolger Montoya lijkt er nog maar weinig fout te kunnen gaan. Zeker met Monza in het verschiet, met duizenden uitzinnige Italianen op de tribunes.