scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Schumacher wint in België: weer een record

Gepubliceerd op 01 september 2002 door Bianca Zoon

Op het toneel waar hij in 1992 zijn eerste Formule 1 overwinning behaalde heeft Michael Schumacher dit jaar opnieuw een record gebroken. Op het Belgische Spa-Francorchamps kwam de Duitser dit jaar voor de tiende keer als eerste over de streep, een keer meer dan Nigel Mansell in 1992. Dat hij nog nooit op Spa op pole had gestaan heeft hij dit weekend ook nog even rechtgezet. Rubens Barrichello werd tweede voor Juan Pablo Montoya, maar hij kon zijn superieure teamgenoot geen duimbreed in de wegleggen.

De start van wat misschien wel de laatste Formule 1 race op het schitterende circuit in de Ardennen was, verliep zonder spektakel. Kimi Raikkonen verloor een plaatsje na als tweede te zijn gestart, Ralf Schumacher verloor er twee, lag zesde na de eerste ronde en Montoya klom een plek en kwam als vierde door. Terwijl de Ferrari's aan de horizon verdwenen kroop de Colombiaan naar de McLaren van Raikkonen en leek het of de twee zich opmaakten voor een gevecht zoals we de laatste paar races van ze gewend zijn. Ditmaal pakte het iets anders uit. Raikkonen kwam gruwelijk dwars uit een bocht, wist op een onbegrijpelijke manier de bolide op hoge snelheid onder controle te houden maar verloor daarmee terrein aan de Williams coureur die vervolgens de Fin inhaalde.

Na tien ronden had Michael Schumacher al 7,5 seconden op Barrichello en bijna twintig op Montoya. Ronde na ronde verbrak hij het baanrecord. Alleen regen zou dit scenario nog kunnen veranderen. Maar nee, ondanks een paar druppeltjes op on-board camera's bleef het droog.

Ook de pitstops konden niet meer voor grote veranderingen in de klassering zorgen. Iedereen stond op een twee-stop strategie behalve Giancarlo Fisichella. Met een een-stopper probeerde Gary Anderson van Jordan de Italiaan naar voren te krijgen en dat leek aardig te lukken. Helaas explodeerde zijn Honda motor bij Kemmel met nog maar een paar ronden te gaan. Raikkonen, Panis, Trulli en Massa was hetzelfde lot beschoren. Zo werd Ralf Schumacher toch nog vijfde en behaalde Eddie Irvine een punt voor Jaguar door als zesde te eindigen.