scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coulthard kan alleen maar hopen

Gepubliceerd op 27 augustus 2002 door John ter Meer

In 1999 won hij de Grand Prix van Spa Francorchamps nog, maar de hoop op een overwinning komend weekend is flinterdun voor McLaren coureur David Coulthard. De Schot zal zich meer zorgen maken over volgend seizoen.


Coulthard: "als het maar weer niet zo saai wordt als dit jaar..."

Het enige dat Coulthard persoonlijk nog rest is de tweede plaats in het wereldkampioenschap voor coureurs. Al lijkt die weggelegd voor Rubens Barrichello die voor Ferrari rijdt en waar teamorders er ongetwijfeld voor gaan zorgen dat de Braziliaan die tweede plek gaat binnenhengelen. En de voorsprong in punten is nu al aanzienlijk. En dan is er ook nog de concurrentie van de BMW Willaims rijders Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher. Ook zij zitten op het vinkentouw voor de vice wereldkampioenstitel.

Concentreren op het seizoen 2003 dan maar. Op de thuisbasis van McLaren is men al druk bezig met de nieuwe auto. Coulthard hoopt dan ook dat die een ontwikkeling doormaakt die minstens een seconde per rondje tijdwinst gaat opleveren. Of dat genoeg is om bij Ferrari in de buurt te komen valt te betwijfelen, laat staan dat McLaren weer een echte serieuze concurrent wordt van de Italiaanse wereldkampioen. Coulthard is er ook niet zeker van of de nieuwe 2003 auto echt sneller en beter zal worden. "Laten we hopen van wel, want anders wordt het seizoen 2003 net zo saai als dit seizoen. We kunnen allemaal wel willen, maar of het lukt om de F1 op dat vlak weer spannend te maken is vers twee." Veel vertrouwen spreekt hier niet uit, slechts hoop.