scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Minardi volgend jaar zonder Yoong

Gepubliceerd op 20 augustus 2002 door Dennis Visser

Minardi-baas Paul Stoddart heeft laten weten dat Alex Yoong volgend jaar niet voor zijn team zal uitkomen: "Alex zal zeker geen contract krijgen voor volgend jaar." Daarnaast verwacht de Australische teameigenaar volgend jaar over een groter budget te kunnen beschikken dan dit jaar. "We onderhandelen met een aantal nieuwe investeerders en het lijkt er meer dan ooit op dat we ons budget voor volgend jaar kunnen vergroten."

Over de coureurs waarmee Stoddart volgend jaar wil rijden laat hij los dat het team zoekt naar een ervaren coureur en 'één uit de Verenigde Staten'. Een mogelijke Amerikaanse coureur zou Brian Herta kunnen zijn die onlangs ook al een testrit maakte in de Minardi PS01 van vorig jaar. De wens om met een Amerikaan te rijden wekt de indruk dat Stoddart in onderhandeling is met mogelijke Amerikaanse investeerders.

Ook Heinz-Harald Frentzen zou tot het wensenlijstje van het team behoren aangezien Frentzen eerder dit jaar, na het faillisement van Prost, al gepolst is voor een stoeltje in een van de Minardi's.