scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Anthony Davidson blijft realistisch

Gepubliceerd op 14 augustus 2002 door Eric Berendsen

Twee races mag hij het proberen. Proberen om aan te tonen dat hij in de Formule 1 thuishoort. Maar dat het niet makkelijk zal worden realiseert de 23 jarige Brit Anthony Davidson zich terdege. Want met een Minardi sta je meestal aan de verkeerde kant van de grid.

"Het wordt heel erg moeilijk", aldus de coureur. "Ik heb pas afgelopen maandag mijn stoeltje gepast, en ik heb nog nooit een race gereden in een Formule 1 auto. Zelfs een pitstop heb ik nog nooit gemaakt. Daarnaast is ook het circuit nieuw voor me, dus dat maakt het er niet makkelijker op. Mijn doel is om me te kwalificeren en de race op een goede manier uit te rijden."

De loopbaan van Davidson begon, zoals het hoort, in de karts. In 1999 maakte hij de overstap naar de single seaters, en wel de Formule Ford klasse. De Brit viel daar direct op door een aantal races te winnen. In 2000 deed hij het in dezelfde klasse nog beter en won hij het Formule Ford Festival in Engeland. Tevens werd hij tweede in het Engels Kampioenschap in die klasse, met 5 overwinningen. Deze prestaties leverden hem, naast een testcontract bij BAR, ook een testrit in een McLaren op.

In 2001 werd het dus tijd voor een stapje hogerop, en wel naar de Britse Formule 3. Bij het Carlin F3 team werd hij wederom tweede, nu in het Britse F3 kampioenschap, met in totaal maar liefst 6 overwinningen. Daarnaast won hij de straatrace van Pau en eindigde hij op Zandvoort bij de Masters als derde. Dit jaar heeft hij zich volledig op het testen bij BAR geconcentreerd en heeft hij al vele testkilometers achter de kiezen. Racen is echter wat anders, en we wensen de jonge Brit alle succes dit weekend.