scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Huub op de motor tijdens Marlboro Masters

Gepubliceerd op 12 augustus 2002 door John ter Meer

Jos Verstappen's manager Huub Rothengatter mocht gisterenochtend tijdens de Marlboro Masters op een Yamaha 500 cc een rondje achterop bij motorlegende Randy Mamola.


Hier lacht Huub nog...


Nou is Huub als oud F1 coureur wel wat gewend als het op snelheid aankomt, maar achterop een motor en dan ook nog eens met die Mamola, da's heel andere koek. "Je hebt het dan ineens niet meer zelf in de hand, je bent overgeleverd aan een ander", vertelt hij even later terwijl de adrenaline nog in recordtempo door zijn lijf rondgepompt wordt. "Ik moet zeggen dat je dan niet echt relaxed achterop zit. Echter, na een paar bochten wint de sensatie het van de schrik en is het een geweldige, sensationele ervaring. Je moet je voorstellen: met een snelheid van tegen de 200 km/u door de Slotenmaker bocht vliegen, zwaaiend van links naar rechts. En dan met je lijf 10 centimeter boven het gras als die motor bijna platgaat. Fantastisch om een keer mee te maken."


...hier waarschijnlijk niet meer. Let op het achterwiel dat van de grond komt. Huub kruipt nog eens lekker tegen Randy aan.