scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Het silly season draait op volle toeren

Gepubliceerd op 01 augustus 2002 door Thorsten Hendriks

Nu we zijn aanbeland in de zomerstop gonst het van de geruchten: wie gaat waarnaartoe? Om er maar enkele te noemen:

Heinz-Harald Frentzen
Naar het schijnt is Frentzen bezig om terug te keren naar het team waar in van 1994 tot 1996 reed, Sauber. Hij zal bijna zeker niet uitkomen voor het Arrows team, zelfs niet wanneer dat team overgenomen wordt. Het is bekend dat hij in overleg is met verschillende teams waaronder ook Jordan en Toyota.

De coureur uit Mönchengladbach kan waarschijnlijk Massa vervangen vanaf Hongarije, maar alleen als hij ook voor volgend seizoen gecontracteerd kan worden. Met Nick Heidfeld al bevestigd voor volgend jaar heeft Peter Sauber niet alleen twee Duitsers in zijn team maar beiden komen uit dezelfde stad.

Bryan Herta
Deze Amerikaan zal zijn eerste kans krijgen om in een Formule 1 wagen te rijden, weliswaar in een 2001 Minardi maar dit kan dus betekenen dat hij de eerste Amerikaan sinds Michael Andretti in 1993 is die toetreedt tot de koningsklasse.

Een Minardi zegsman deelde mee dat Herta geen test doet, dit is namelijk verboden tijdens de zomerstop, maar hij zal een aantal rondjes rijden in de auto van vorig jaar alsmede passagiers meenemen in de tweezitter. Minardi heeft een vacature voor het stoeltje van Alex Yoong die zich waarschijnlijk terug gaat trekken in een testrol nadat hij gefaald heeft voor 3 races te kwalificeren.

Cristiano da Matta
Deze CART coureur wordt gelinkt met een stoeltje bij Toyota. De Braziliaan die de nummer 1 in de CART is rijdt bij het Newman-Haas team in een Toyota aangedreven bolide en er wordt nu gezegd dat de Japanse autobouwer Da Matta weg zal kopen bij het CART team om hem daarna een van de twee Formule 1 stoeltjes aan te bieden.

Mark Webber
Deze getalenteerde Autraliër heeft een luxe probleem, hij kan kiezen uit drie teams. Dat Jaguar interesse in hem heeft is duidelijk, alhoewel Jaguar dit ontkent, over de andere twee teams laat hij niets los.

Paul Stoddart heeft gezegd dat hij Mark zal laten gaan zonder tegenstand te bieden. Stoddart heeft er vertrouwen in dat ze een goede auto hebben maar heeft helaas niet de geldelijke middelen om zijn landgenoot bij het team te houden.