Patrick Head: vakantie, wat is dat?

Gepubliceerd op 29 juli 2002 door John ter Meer

Patrick Head, technisch directeur bij Williams, weigert nog steeds om het huidige seizoen af te schrijven maar gaf gisteren wel toe dat men zich nu al volledig op het 2003 seizoen concentreert. “Dit jaar was Michael de dominante factor.

"Normaal gesproken zou een teammaat hem het leven lastig gemaakt hebben maar of het nu teamorders geweest zijn of de snelheid van de tweede Ferrari rijder maar die heeft nog altijd niet te veel punten gescoord. “Een tweede plaats zullen wij dus niet zonder slag of stoot overhandigen”.

“Daar moet ik wel bij aantekenen dat wij nu al bezig zijn om ons op het komende seizoen voor te bereiden. De ontwikkeling van het huidige chassis zal ons daar veel bij helpen en daarom mag men ons niet afschrijven. Wij willen zo veel mogelijk leren, ook”met het oog op volgend jaar want elke testsessie of elke race leren onze ingenieurs weer nieuwe dingen die wij in de toekomst willen integreren in de nieuwe auto.

Wat dat betreft is er geen vakantieverlof bij Williams, ik geloof dat een paar van onze mensen vier dagen in de zon gaan zitten maar de rest heeft geen vakantie genomen, zelfs tegenovergesteld want er zijn een groot aantal mensen die zich op de komende tijd helemaal kapot zullen werken. Budapest is nog even te gaan maar door de inzet van onze mensen, echte racers zou je kunnen zeggen, hebben wij een kans in Hongarije”.