De verkoop van Arrows

Gepubliceerd op 29 juli 2002 door

Het is goed mogelijk dat de afgelopen Duitse Grand Prix de laatste voor Tom Walkinshaw als eigenaar van het Arrows team was. Als alles goed verloopt zwaait Craig Pollock vanaf Hongarije met de scepter bij het financieel geplaagde team.

De enige manier waarop Arrows kan overleven is door verkoop van het team.

Ondanks aankondigingen van Walkinshaw dat er “drie potentiële kopers zijn” heeft het er alles van weg dat Pollock de enige echt serieuze is. Voor de financiering heeft hij Charles Sirois, de ex eigenaar van Teleglobe (voormalig sponsor van BAR) weten te interesseren. Het nieuwe geld zal zakenbank Morgan Grenfell voor $20 miljoen uitkopen en ook worden naar verwachting de aandelen die Walkinshaw nog bezit gekocht.

Sirios ontving persoonlijk één miljard dollar toen hij Teleglobe verkocht. Met deze ontwikkeling lijkt het tevens dat Red Bull, hoewel nog altijd geïnteresseerd om Arrows te kopen, buitenspel gezet wordt. Red Bull en Ford zijn nog altijd in discussie om een Amerikaanse coureur naar de Formule 1 te halen en indien dit niet via Arrows gebeurt zal ongetwijfeld een ander team zich om dit initiatief bekommeren.

Naar zeggen zal de deal binnen drie weken en dus voorafgaande aan de Hongaarse Grand Prix afgerond worden en is het goed mogelijk dat er een bord met de tekst “under new management” bij de garage van Arrows komt te hangen.