Grote veranderingen bij Minardi op til?

Gepubliceerd op 28 juli 2002 door Verstappen Info Page

Het schijnt slechts een zaak van het tekenen van contracten te zijn en dan kan Prins Khaled Al Waleed zich binnenkort eigenaar van Minardi noemen. Niet dat deze mega belegger zich veel in de Formule 1 paddock zal laten zien want dat soort zaken laat hij liever aan zijn Ierse adviseur Brendan McGuinness over.

McGuinness snuffelde namens de prins al bij Prost Grand Prix rond maar haakte daar vrij snel af. Verder was hij ook een aantal keer bij Jordan Grand Prix te gast. Naar zeggen is er interesse om volgend jaar Frentzen als nummer één te contracteren en heeft McGuinness ook al een aantal malen met Cosworth over het leveren van motoren gesproken. Hier moet $16 miljoen voor betaald worden.

Verder hoopt McGuinness Sergio Rinland bij Arrows weg te kopen en hem als nieuwe technisch directeur aan te stellen. Gezien de ervaring die Rinland met de Cosworth motor heeft een slimme zet. Verder werd besproken dat wanneer deze deal inderdaad doorgaat de huidige eigenaar Paul Stoddart zich niet meer met Minardi kan bemoeien.

Na afloop van de Britse Grand Prix vloog McGuinness onmiddellijk naar Italië waar afrondende gesprekken met Stoddart plaats vonden. Als adviseur van het team is Nigel Mansell gevraagd.