Button mentaal sterk genoeg

Gepubliceerd op 28 juli 2002 door

Jenson Button meent dat hij mentaal sterk genoeg is om niet door zijn aanstaande teamgenoot Jacques Villeneuve platgewalst te worden. "Door hem niet en door niemand niet. Het interesseert mij eigenlijk niet wat mensen daarover denken.”

“Waar ik naar uitkijk is het komende seizoen want ik denk dat dit een hele uitdaging gaat worden, zeker omdat Villeneuve een hele goede Formule 1 coureur is. Vergeet niet dat hij een voormalig wereldkampioen is en nog altijd zeer competitief over het asfalt gaat. Maar bang voor mentale spelletjes ben ik totaal niet, voor mij bestaat zoiets niet, zeker als je zelf sterk in je schoenen staat.”

“Vorig jaar was redelijk desastreus maar toch ging ik niet wegens gebrek aan resultaat ten onder. Ik denk verder dat Jacques en ik goed zullen samenwerken, ik zie niet in waarom dat niet zou lukken.”

Iemand die beide heren goed kent is Patrick Head, technisch directeur bij Williams, die met een aantal lastige coureurs werkte. “Jenson is zeker koppig maar hij weet wat zijn sterke en zwakke punten zijn. Ik denk niet dat hij een probleem met Villeneuve of wie dan ook bij BAR in de andere auto rijdt zal krijgen. Aan het begin van het afgelopen seizoen had Jenson grote problemen. De reden daartoe was omdat hij tot dat moment nog nooit met een echt slechte auto had gereden.”

Head kon het niet nalaten om naar 1998 terug te blikken, het jaar dat Frentzen en Villeneuve voor Williams uitkwamen. “Frentzen was vaak tijden de trainingen de snelste maar telkens was Villeneuve de snelste bij de kwalificaties. Dat tastte het zelfvertrouwen van Frentzen duidelijk aan. Jacques is een individualist maar niet iemand die psychologische spelletjes speelt, in ieder geval niet opzettelijk. Op de één of andere manier wisten zijn engineer Jock Clear en Villeneuve elkaar op te pompen en te motiveren, en daar maakte Heinz Harald zich zeker zorgen over.”