Britse premier opnieuw in Formule 1 controverse

Gepubliceerd op 27 juli 2002 door

Na een paar jaar gelden kreeg Tony Blair, de Britse premier, zware kritiek omdat hij een donatie ter waarde van £1 miljoen ten gunste van zijn politieke partij kreeg (en later retourneerde) was het vandaag weer raak. Een bureaucraat uitte namelijk kritiek over de rol die Blair speelde bij het aanleggen van aan en afvoerwegen rondom het circuit van Silverstone.

De rondweg was cruciaal voor het behoud van de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone. Blair garandeerde eerder dit jaar dat de ringweg op tijd aangelegd zou worden. De bureaucraat in kwestie, Sir Richard Mottram van het Ministerie van Verkeer, meldde dat het onacceptabel was dat de ringweg maar liefst €140 miljoen kostte en dat dit alles te maken had met een overeenkomst tussen Max Mosley en Tony Blair.

Het interessante hierbij is verder dat FIA voorzitter gisteren meldde dat er geen gevaar is dat de Britse Grand Prix van de kalender in de toekomst zal verdwijnen en Formule 1 insiders weten maar al te goed dat Mosley nog altijd de ambitie heeft om ooit Brits premier te worden, iets dat zijn vader niet gelukte.

Een woordvoerder van de Britse regering ontkende dat zijn baas iets met de aanleg te maken had. “De regering en Formule 1 hebben intensief samengewerkt om zeker te zijn dat de Britse Grand Prix in dit gedeelte van het land zou blijven”.