GPWC en Formule 1

Gepubliceerd op 27 juli 2002 door Verstappen Info Page

Formule 1 autofabrikanten BMW, Daimler-Chrysler, FIAT, Ford en Renault, verzamelt onder de naam van de ACEA, zijn nog altijd van plan om in 2008 een rivaliserend Formule 1 kampioenschap te beginnen. Het is overigens waarschijnlijk dat Honda en Toyota zich bij deze club zullen aansluiten. De GPWC is niet tevreden over de invloed die zij kunnen uitoefenen en wensen uiteraard meer rendement op hun investeringen.

Frank Williams meende dat “er collectief genoeg financiële middelen zullen zijn om dit kampioenschap te beginnen. Ik kan niet namens hen spreken maar als er overeenstemming komt zal het geld voor de organisatie ook wel komen”.

Norbert Haug denkt dat “met GPWC Formule 1 altijd een toekomst zal hebben. Verder gaat het niet om aan de sport te verdienen maar om het geld dat aanwezig is voor de sport te behouden en dat kan alleen maar als er een goed ‘rendement’ gemaakt wordt”.

“Toch denk ik niet dat er een totaal nieuw kampioenschap komt, ik denk eerder dat wanneer alles eens goed besproken werd een gemeenschappelijke oplossing zal komen”. Gezien eerder uitlatingen van Haug dit weekend lijkt hij een aanhanger van de vergadercultuur te zijn.