Montoya: “Villeneuve zal Button afbranden”

Gepubliceerd op 27 juli 2002 door

Bekend is dat Juan Pablo Montoya en Jacques Villeneuve geen beste vrienden zijn. Montoya kwam vanmiddag dan ook met commentaar dat “door naar BAR te gaan Button het risico loopt zijn carriere op het spel te zetten. Jacques zal er alles aan doen om hem vanaf zijn eerste dag bij BAR mentaal kapot te maken”.

“Daar ben ik helemaal zeker van. Als er deze winter getest wordt denk ik dat Button de snelste van de twee zal zijn maar bij de eerste kwalificatie zullen de rollen omgekeerd zijn. Zo gaat Villeneuve nu eenmaal te werk en Button maar denken van hoe kan dit nu. Ik garandeer dat dit gaat gebeuren als Jenson zijn kop er niet bij houdt”.

”Jacques kan beter presteren dan hij tot op heden deed, ik denk dat hij zich niet voor de volle 100% inzet maar het is verkeerd hem te onderschatten want hij heeft nog in reserve”.

“Teammaten psychologisch kapotmaken kan hij als de beste, denk maar eens hoe hij Frentzen in de tijd dat ze alle twee voor Williams reden, totaal kapot maakte”. Dat was natuurlijk precies in de tijd dat de Colombiaan voor Williams als testrijder fungeerde en was getuige hoe dit proces zich afspeelde. Wat Montoya en Villeneuve in gemeen hebben is dat zij beiden CART kampioen waren.

Montoya verving Button bij Williams aan het einde van 2000. “ik denk dat Jenson een goede coureurs is. Maar Jacques vindt het leuk om psychologische spelletjes met zijn teammaat te spelen en daar beter van te worden. Geef Jenson een paar jaar en hij zal een topper zijn maar op het ogenblik is hij mentaal zeer zeer fragiel”.

“Dat is typerend voor relatief jonge coureurs. Als alles meezit zijn ze het snelste en onverslaanbaar maar als het niet goed loopt vallen ze snel om”.