FIA waarschuwing voor Arrows

Gepubliceerd op 24 juli 2002 door Bianca Zoon

Arrows heeft van de FIA te horen gekregen dat een herhaling van wat het team tijdens de Franse Grand Prix deed, namelijk door slechts drie ronden te rijden waarbij de tijd buiten de vereiste 107% lag, niet meer acceptabel is. Na het bestuderen van de rondetijden bleek namelijk dat de Arrows coureurs in het eerste en tweede segment tijden reden waarmee men ruimschoots op de startgrid zou komen. In het derde segment lieten de rijders het gas los en vielen zo buiten de 107%.

Het Formule 1 reglement vereist dat teams een oprechte poging doen om zich voor een Grand Prix race te kwalificeren maar de benarde financiële positie van het team stond niet toe meer dan drie ronden op het circuit van Magny Cours af te leggen.

“Als Arrows hetzelfde denkt te kunnen doen wat men in Frankrijk presteerde is het zeer waarschijnlijk dat de wedstrijdleider dit zal doorgegeven aan de FIA afgevaardigden” meldde een FIA bron vanmiddag. Omdat de Franse en de Duitse Grand Prix races op achterelkaar volgende weekeinden plaatsvinden kon de FIA niet onmiddellijk actie ondernemen. Na de Duitse Grand Prix wordt het rustiger en komt het Formule 1 circus op 18 augustus in Hongarije pas weer bijeen. In de tussentijd zal er meer duidelijkheid over de toekomst van Arrows komen.