Toyota geruchten zwellen aan

Gepubliceerd op 24 juli 2002 door John ter Meer

Ove Andersson, teambaas van Toyota, liet zich ontvallen: “er zitten voordelen aan het leveren van motoren aan een ander Formule 1 team.” Dat dit andere team wel eens Jordan Grand Prix zou kunnen worden is “niet geheel onmogelijk.”

Er doen al geruime tijd diverse geruchten de ronde dat Jordan Grand Prix een ‘oprot premie’ van Honda zou ontvangen zodat de Japanners zich helemaal op BAR kunnen gaan concentreren. Als dit scenario klopt dan zou de ene Japanse autofabrikant dus in feite de andere (en aartsvijand) sponsoren. Andersson: “Het is nog te vroeg om hier iets zinnigs over te zeggen maar dat er voordelen zijn is iedereen duidelijk.” Over de positie van Allan McNish meende de Zweed: “Hij heeft dit jaar redelijk werk afgeleverd.” Bij teamgenoot Mika Salo loopt het contract tot en met 2003 bij McNish is dat niet het geval.

Als McNish inderdaad vervangen wordt zal dat niet door Frentzen zijn. “Dat is een gerucht zonder enige waarde.” Interessant is dat Alexander Wurz na eerder gezegd te hebben dat hij uit drie racestoelen kon kiezen gisteren zei “Ik kan uit twee teams kiezen.” Waarschijnlijk zijn de mogelijkheden bij McLaren als testrijder te blijven of voor Toyota gaan racen.