Heidfeld blijft waarschijnlijk bij Sauber

Gepubliceerd op 24 juli 2002 door Jo Vleugels

Ondanks dat een paar andere teams belangstelling voor zijn diensten toonden lijkt het erop dat Nick Heidfeld volgend jaar weer voor Sauber Grand Prix zal uitkomen. “Er wordt veel gespeculeerd over waar ik volgend jaar zal rijden maar dat is nu eenmaal inherent aan het jaargetijde”, meende Heidfeld. “De situatie is zo dat Sauber een optie op mij heeft die in de buurt van de Belgische Grand Prix afloopt.”

“Mijn ambities zijn onveranderd, ik hoop dat er een dag komt dat ik een kans heb om voor het wereldkampioenschap te strijden. Op korte termijn zal dat niet mogelijk zijn maar ik denk dat mijn beste kansen bij Sauber liggen.”

Over de komende Duitse Grand Prix en het vernieuwde circuit van Hockenheim meende de man uit Mönchen Gladbach: “Het oude circuit vond ik beter. Dat was speciaal en te vergelijken met Monza (het thuiscircuit van Sauber). Ik vond de combinatie van een low downforce set-up, veel snelle rechte stukken en chicanes eigenlijk wel mooi. In het stadion was er altijd een ongelofelijke sfeer en om pijlsnel door de bossen te racen gaf mij altijd een kick.”