Panis blijft misschien

Gepubliceerd op 23 juli 2002 door Verstappen Info Page

Jenson Button’s deal met BAR loopt in principe tot en met het einde van 2006. Verder is het mogelijk dat Olivier Panis bij dit team zal blijven.

Button zal in ieder geval de komende twee jaar voor BAR uitkomen, daarna zijn er opties voor 2005 en 2006 om het contract te verlengen. Hier mag uit geconcludeerd worden dat Williams, waar Button onder contract staat, niet geïnteresseerd is om hem in een Williams BMW te laten rijden.

Dave Richards meende vandaag: “Jenson is buitengewoon getalenteerde en nu een volwassen coureur. De laatste zeven maanden hebben zijn managers en ik uitvoerig gesproken over wat onze lange termijn doelstellingen zijn en dit contract is hier deel van. Ik ben er van overtuigd dat hij ons en onze partners veel succes zal brengen.”

“Ik waarschuw er echter voor dat dit niet van de éne op de andere dag zal komen, maar onze verwachtingen voor de komende twee jaar zijn realistisch. BAR heeft het voordeel dat het een zeer stabiel team is, ook wat de financiën en onze relatie met Honda betreft. Door ons contract met Jenson kunnen wij die stabiliteit behouden en vooruitgang gaan boeken.”

Ondanks de deal met Button lijkt het toch zo te zijn dat er wellicht nog werk voor Olivier Panis overblijft. Jacques Villeneuve heeft nog één contractueel jaar voor de boeg en zei meerdere malen dat hij volgend jaar waarschijnlijk zou terugkeren maar ook dat hij de keuze had om weg te gaan als hij dat wil.

Villeneuve wenste niet op details in te gaan en wilde geen verdere verklaring afleggen. Misschien is er dus nog steeds ruimte voor Panis.

Richards sprak vandaag omzichtig hierover maar liet zich wel ontvallen dat er een scenario is waarbij alle drie de coureurs aan bod kunnen komen. "Jacques is een fantastische coureur maar wij werken nu op basis van wat goed voor het team is. Ik kan daar vandaag geen exacte details over geven maar ik wil wel zeggen dat ik niet uitsluit dat Olivier in de nabije toekomst nog voor BAR zal rijden. Het hangt van Jacques zijn beslissing af, wat dat betreft is hij nu aan zet.”

“Ik geloof in openheid en vertelde Olivier een paar weken gelden over de stoeltjes voor volgend jaar. Hoe zich dat verder gaat ontwikkelen hangt af van de lange termijn ambities van Jacques, terwijl Olivier zelf nog niet beslist heeft wat hij gaat doen. De discussies daarover gaan nog verder, ik kan niet voorspellen wanneer daar een duidelijk antwoord op gegeven kan worden. Contracten zijn één ding, maar het gaat wel hand in hand met motivatie. Het is net als bij een huwelijk – als je niet wilt delen houdt het snel op.”