Vijf op een rij voor Montoya

Gepubliceerd op 20 juli 2002 door

Juan Pablo Montoya heeft met zijn Williams-BMW voor de vijfde achtereenvolgende keer pole positie gepakt. De Colombiaan had gekozen voor de harde bandencompound van Michelin en dat leek voor de race een verstandige keuze. Maar dat Montoya daarmee ook van pole zou starten lag niet echt in de lijn der verwachting. De verbouwereerde gezichten bij Ferrari spraken boekdelen.

In de persconferentie moest Michael Schumacher, die zich als tweede wist te kwalificeren, toegeven dat hij in zijn laatste run net niet snel genoeg was. Zijn eerdere runs werden geplaagd door foutjes.

Giancarlo Fisichella heeft na zijn crash van vanochtend niet deelgenomen aan de kwalificatie. Bij een MRI-scan in Nevers werd geen letsel geconstateerd, maar op advies van professor Sid Watkins nam de Italiaan de rest van het weekend vrij.

Arrows' 'acte de presence' getuigde niet van veel inzet. Tijdens de vrije trainingen vandaag waren beide wagens slechts voor een installatie-ronde buiten geweest, met de kwalificatie was het niet veel anders. Frentzen noch Bernoldi wist zich te kwalificeren en het team was voor het einde van de kwalificatie al aan het inpakken. Niet verwonderlijk als je het hele weekend niet eens aan de set-up hebt kunnen werken. Waarschijnlijk probeert teambaas Walkinshaw dit weekend onder een zware, eventuele boete uit te komen voor het niet deelnemen aan een race-weekend. De kans dat Arrows ooit nog aan een Formule 1 race meedoet wordt steeds kleiner.