Fisichella crasht zwaar

Gepubliceerd op 20 juli 2002 door Verstappen Info Page

Tijdens de tweede vrije training vanochtend op Magny-Cours is Giancarlo Fisichella zwaar gecrasht. Hij kwam met zijn Jordan de bocht 'Estoril' uit en verloor op de curbstones zijn voorvleugel. Vrijwel direct daarna vloog de Jordan met hoge snelheid de bandenstapels in. De Italiaan is uit het wrak geholpen en vervolgens naar het ziekenhuis in Nevers gebracht. Het lijkt er op dat een van zijn armen geblesseerd is. Of Fisichella straks zal deelnemen aan de kwalificatie is onbekend.

Michael Schumacher eindigde in beide trainingen als snelste, maar hij wordt op de hielen gezeten door zijn teamgenoot en beide McLarens. Het lijkt dat het team van Ron Dennis de weg naar de top weer teruggevonden heeft. Juan Pablo Montoya heeft zich weer enigszins hersteld na gisteren te worstelen met het gladde asfalt. Hij eindigde als zesde.

Beide Arrows hebben gereden, maar dat was alleen in de tweede training en zowel Bernoldi als Frentzen hebben uitsluitend een 'installation lap' gedaan en dus geen tijd neergezet. Door op de baan te zijn verschenen mogen ze in ieder geval aan de kwalificatie meedoen. De financiele problemen van het team zijn weliswaar duidelijk nog niet opgelost.