Keert Alex Yoong Formule 1 de rug toe?

Gepubliceerd op 18 juli 2002 door Huub Rothengatter

Het is voor Maleisië's eerste en enige Formule 1 coureur Alex Yoong niet vanzelfsprekend dat hij volgend jaar wederom in de hoogste klasse van de autosport rijdt. Volgens zijn vader zal hij zijn heil ergens anders zoeken. Hanifah Yoong geeft toe dat het onwaarschijnlijk is dat Alex een aanbod voor nog een seizoen bij Minardi bijtekent. Yoongs resulataten zijn erg teleurstellend met twee races waarvoor hij zich niet kwalificeerde die dat nog eens benadrukken.

Van Alex Yoong wordt gedacht dat hij naar de Verenigde Staten zal gaan om in de voetstappen van Tora Takagi en Shinji Nakano te treden. Deze twee Japanse coureurs konden geen potje breken in de Formule 1 maar doen het wonderbaarlijk goed in het FedEx CART kampioenschap. Alex Yoong's vader vindt dat de overstap naar de Indy Racing League op de ovals ook tot de mogelijkheden behoort. Hanifah voegde nog toe dat een overstap naar het Britse Touring Car Championship een optie is. Maleisië is daarin vertegenwoordigd door het automerk Proton.

Yoong senior hoopt echter dat de prestaties van zijn zoon verbeteren om zo toch nog een seizoen bij Minardi te krijgen. Overigens heeft Alex Yoong de woorden van zijn vader enigszins genuanceerd door te zeggen dat het nog niet zeker is dat hij de F1 verlaat.