scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jacques Villeneuve start morgen in de laatste beslissende Grand Prix...

Gepubliceerd op 25 oktober 1997 door

Jacques Villeneuve start morgen in de laatste beslissende Grand Prix van Europa vanaf pole position. De kwalificatie op het circuit van Jerez de la Frontera in Zuid-Spanje was spannend van begin tot eind. Zowel Michael Schumacher als Heinz-Harald Frentzen, de uiteindelijke nummers twee en drie reden namelijk exact dezelfde tijd als de Canadees, 1:21.072 om precies te zijn, maar zetten deze tijd later neer. Tot 5 minuten voor het einde bleven de twee overgebleven titel-kandidaten elkaar scherp in de gaten houden. Toen Michael Schumacher uiteindelijk uitreed om nog een poging te wagen de tijd scherper te zetten ging Villeneuve er 10 seconden later achteraan. Beide coureurs slaagden er uiteindelijk overigens niet in om de tijd nog te verbeteren zodat de stand bleef zoals hij al was.

Om het nog spannender te maken reed ook Damon Hill zich naar het einde van de sessie tot vlak bij de tijd van de snelste drie. Damon zette een tijd neer van 1:21.130, slechts 5/100 seconde erachter. Damon Hill start dus morgen achter Michael Schumacher vanaf de tweede startrij, wellicht kan hij zo nog een oude rekening uit 1994 vereffenen. Katayama liet zich ook nog even zien in zijn allerlaatste kwalificatie (volgend jaar gaat hij de Himalaya beklimmen), met een pirouette die een ijsdanser niet zou misstaan. Ralf Schumacher liet zien dat Duitsers in het zich van zand of kiezels direct kuilen gaan graven. Na een spin die eindigde in de grindbak groef hij zich namelijk helemaal in door direct weer op het gas te gaan.

Helaas konden ook deze race de beide Tyrrell's van Jos en Mika absoluut geen potten breken. Jos eindigde uiteindelijk als 22e en laatste met een tijd van 1:24.301 en Mika zat er vlak voor op een 21e plek met 1:24.222. Gelukkig krijgt Tyrrell vanaf het volgend seizoen weer een up-to-date krachtbron in de vorm van de Ford V10 waarmee het team weer gewoon mee kan doen. Voor het complete overzicht van de tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.