Wurz kan uit drie teams kiezen

Gepubliceerd op 16 juli 2002 door

Alexander Wurz maakt binnen veertien dagen bekend waar hij volgend jaar zal racen. Nadat hij bij Benetton zijn racestoeltje moest opgeven zag de Oostenrijker zijn rol van testrijder bij McLaren altijd als een tussenstation.

“Mijn toekomst is bij één van drie Formule 1 teams. Met één van deze drie ben ik bijna rond maar alles hangt af van de juiste timing. We kijken hoe de komende twee weken de zaken zich ontwikkelen maar ik denk bij de Duitse Grand Prix een aankondiging te kunnen maken.”

Naar verluidt liggen zijn beste kansen bij Toyota waar hij McNish zou moeten gaan vervangen. Toen McLaren doorkreeg dat Wurz serieus onderhandelt met teambaas Ove Andersson kreeg hij een lucratief aanbod van McLaren om zijn rol als testrijder te continueren.

“De teams in kwestie willen eerst de andere namen voor het komende seizoen naar buiten brengen. Er zijn slechts weinig stoelen bij de topteams vacant. Er is echter een groot aantal coureurs dat daarvoor in aanmerking wil komen. Wat dat betreft zijn het dit keer de teams die kunnen kiezen.”