Berger: “het verschil is Michael's ervaring”

Gepubliceerd op 15 juli 2002 door Bianca Zoon

Volgens Gerhard Berger onderscheidt Michael Schumacher zich van de rest van de Formule 1 coureurs door zijn enorme ervaring. De Oostenrijker gaf daarmee het verschil aan tussen de huidige wereldkampioen en de twee Williams BMW coureurs. Deze mening en meer was gisteren in de Britse zondagkrant de ‘Observer’ te lezen.

Over het verschil tussen Montoya en Michael Schumacher meende Berger dat het probleem is dat Montoya nog niet dezelfde hoeveelheid ervaring heeft als Schumacher. "Wat talent betreft staan hij en Ralf Schumacher op hetzelfde niveau. Maar Michael heeft wel 50 keer een Grand Prix gewonnen en is natuurlijk viervoudig wereldkampioen. Daardoor heeft hij een geweldige schat aan ervaring maar tegelijkertijd rust er ook geen druk op zijn schouders. Omdat hij niets meer hoeft te bewijzen is hij volledig ontspannen en dat maakt hem juist zo sterk."

Berger weet waar hij het over heeft want hij heeft geracet tegen Michael Schumacher en heeft in zijn carrière Ayrton Senna als teamgenoot gehad.