Belangrijke week voor Arrows

Gepubliceerd op 15 juli 2002 door Dennis Visser

De geluiden vanuit diverse kanten worden steeds sterker dat er deze week een beslissing zal vallen over de toekomst van Arrows. Ten eerste moet Arrows uiterlijk woensdag 1,5 miljoen dollar overmaken aan motorenleverancier Cosworth. In Engeland hebben we al kunnen zien waartoe het niet (op tijd) betalen van de motoren toe leidt: beide Arrows-bolides stonden de hele vrijdag stil in de pits zonder werkende motoren.

Daarnaast zou Arrows-baas Walkinshaw zichzelf morgen (dinsdag) als deadline hebben gesteld om te bepalen of hij doorgaat met het team. De geruchten worden steeds sterker dat de Schot een deal met de Morgan Grenfell bank overeen is gekomen om het team aan sponsor Red Bull te mogen verkopen. Red Bull wil zich meer gaan profileren op de Amerikaanse markt en zou het team om willen dopen in 'Red Bull Team USA'.

Bernie Ecclestone heeft nog wat olie op het vuur gegooid, door te stellen dat het verdwijnen van Arrows geen groot verlies voor de Formule 1 zou zijn: "er zijn in het verleden al veel teams gekomen en gegaan, het zou geen ramp zijn. Die dingen gebeuren."