Ferrari denkt vooruit

Gepubliceerd op 09 juli 2002 door John ter Meer

Wie denkt dat de honger naar succes bij Ferrari wel gestild zal zijn, na de wereldtitel die dit jaar zonder enige twijfel binnengehaald wordt, die heeft het mis. Jean Todt zei vandaag dat de designafdeling van Ferrari alweer bezig is aan de auto voor 2003. Die moet de prestaties van de huidige dominante auto overklassen.

"Hoe beter we het doen dit seizoen, hoe meer we ervan zullen profiteren voor 2003", aldus Todt. "We zijn dus druk bezig met het chassis en de motor voor volgend jaar. Daarbij worden de ontwikkelingen rond de Bridgestone banden nauwlettend in de gaten gehouden. Het is namelijk niet alleen een kwestie van de Ferrari auto en -motor, maar het gaat om de combinatie tussen en samenwerking met onze technische partners en Bridgestone. Dat is de garantie tot succes.

Bescheidenheid siert de mens, dus ook Jean Todt, die erkende dat BMW Williams de Ferrari de laatste weken te snel af was in de kwalificaties. "We weten dat de concurrentie niet stil zit, dus we moeten ervoor zorgen dat we alles goed op orde hebben." Regeren is vooruitzien.