Whitmarsh verdedigt Mercedes

Gepubliceerd op 08 juli 2002 door Bianca Zoon

Voor velen is Ron Dennis nog altijd het boegbeeld van McLaren maar de echte dagelijkse verantwoordelijkheid rust op de schouders van Ian Whitmarsh. De algemeen directeur van het raceteam reflecteerde vandaag op wat er zich het afgelopen weekend voordeed en kwam tot de conclusie dat iedereen bij McLaren 'zijn vinger uit zijn neus moet halen'. "Ehm... ik bedoel natuurlijk dat er geen enkele individuele reden is waarom wij dit jaar zo matig presteren.”

Whitmarsh stak de hand in eigen boezem en sprak verdedigende woorden: “als wij nog voor Williams willen eindigen dan moet iedereen beter zijn best doen. Het is waar dat DaimlerChrysler steeds meer bij het team betrokken raakt. Dat heeft tot gevolg dat de interne competitie ook omhoog gaat. In de praktijk is het zo dat als de zaken niet echt goed verlopen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het chassis en die voor de motor, elkaar over en weer de schuld geven. Dat geeft stress. Dat is niet erg maar het moet niet de overhand krijgen.”

“De steun die wij van DaimlerChrysler ontvangen is grandioos en van onze kant hebben wij niet goed genoeg gepresteerd. Toch heb ik de hoop om dit jaar nog een paar races races te winnen niet opgegeven. Ferrari heeft de zaken echt voor elkaar. Met hen als tegenstander is het niet gemakkelijk om een Grand Prix te winnen, laat staan een serieuze kans te hebben om het kampioenschap te winnen. Feit is dat als je niet bij de beste in de buurt kan komen de motivatie van een team snel verslapt. Dit jaar moeten wij nog de basis gaan vinden om volgend jaar beter voor de dag te komen.”