Ecclestone heeft geen crimineel verleden

Gepubliceerd op 08 juli 2002 door Eric Berendsen

Om voor eens en altijd af te rekenen met het aloude gerucht dat Ecclestone zijn eerste kapitaal verdiende omdat hij bij de grote treinroof in Engeland betrokken zou zijn geweest liet de machtigste man in de Formule 1 zich interviewen door The Daily Mail. In deze krant was vandaag te lezen dat Ecclestone nu eindelijk wel eens van dit oude imago af wil.

In de zestiger jaren werd ooit een posttrein die tussen Londen en Glasgow reed beroofd en werd er op klassieke manier een bedrag van £8 miljoen bevrijd. Dat was een heel kapitaal in die tijd en naar blijkt was één van de daders een bekende van Graham Hill.

“Graham kende Roy James die één van de vluchtauto’s bestuurde. Hij werd gepakt en werd tot een celstraf van dertig jaar veroordeeld waarvan hij er inderdaad 20 achter de tralies zat. Vanuit de gevangenis schreef hij regelmatig brieven aan Graham”.

“In die tijd kocht ik Brabham van Jack Brabham en Ron Taurenac en Graham reed voor ons. Toen James uit de gevangenis ontslagen werd kwam hij naar ons toe en vroeg of het mogelijk was om voor ons te rijden”.

“Uiteraard vertelde ik hem dat hij zijn tijd aan het verspillen was omdat hij al twintig jaar niet meer gereden had en dat hij die ambities maar snel moest vergeten. Tijdens datzelfde gesprek meldde Roy James dat hij een zilversmid van beroep was en dat hij geld nodig had. Daarom kreeg hij van mij de opdracht om een aantal overwinningsbekers in elkaar te smeden maar ik zocht hem nooit in de gevangenis op”. Het verging Roy James trouwens niet erg goed want nadat hij zijn eerste straf uitzat werd hij in 1994 weer veroordeeld, dit keer omdat hij zijn schoonvader naar een andere wereld hielp. James Stierf in 1997, in gevangenschap.