3 Auto's per team?

Gepubliceerd op 08 juli 2002 door

Bernie Ecclestone heeft de Formule 1 teams waarschuwend toegesproken en meegedeeld dat ze zich moeten voorbereiden om volgend jaar eventueel met drie auto’s aan de start te komen in het geval dat er nog een team failliet gaat.”

In het huidige economische klimaat is nieuw sponsorgeld niet gemakkelijk te vinden en het is bekend dat een aantal teams het financieel moeilijk heeft. Nadat Prost failliet ging is de nabije toekomst van Arrows en Minardi nog altijd onzeker.

Ecclestone weet als geen ander dat het absoluut noodzakelijk is om volle startvelden te presenteren. Gebeurt dit niet dan verliest de sport snel de aantrekkingskracht bij vooral de tv kijkers. Daarom stelde Ecclestone radicale veranderingen in het vooruitzicht.

“In plaats van twee komen er drie auto’s per team. Het blijft altijd afwachten hoe het uitpakt maar ik voorzie dat er volgend jaar drie auto’s met drie coureurs komen.” Uit deze opmerking kan men niet anders concluderen dat Ecclestone er degelijk rekening mee houdt dat er dus teams zullen afvallen.

“Met drie auto’s aan de start zal er meer competitie komen, zeker als er zeven sterke combinaties verschijnen. In feite is dit precies hetzelfde in vergelijking met de situatie toen wij dit kampioenschap begonnen. Wij hebben 18 tot 20 auto’s aan de start nodig. Als Arrows afhaakt dan zijn er natuurlijk nog altijd twintig auto’s op de grid maar als Minardi dan ook nog afhaakt dan zitten wij op 18 en dat is te weinig. Toch denk ik dat deze twee teams gedurende de komende winterperiode zich op alle vlakken zullen verbeteren.”