Bernie ontevreden over Silverstone

Gepubliceerd op 08 juli 2002 door Huub Rothengatter

Bernie Ecclestone heeft harde kritiek geuit op Silverstone nadat hij verdwaalde toen hij probeerde naar de paddock te komen.

Ecclestone beschuldigt Silverstone en de promoters Octagon ervan amateuristisch te zijn in de organisatie van het evenement en hij vond ook dat er weinig veranderd was ondanks dat er miljoenen aan de toegangswegen van het circuit zijn gespendeerd.

Het drama begon toen Ecclestone's helicopter niet kon landen op het circuit vanwege mist. Hij moest uitwijken naar een nabijgelegen vliegveld. Hij werd daarna naar Silverstone gereden maar verdwaalde toen hij binnen was omdat er geen wegwijzering was.

Ecclestone zei: "het is erger dan voorheen, hoe ze het publiek behandelen of niet behandelen. De organisatie was slecht, geen bewegwijzering. Niemand wist waar hij naar toe moest. Het publiek was niet naar behoren behandeld. Ik ben nog nooit naar een evenement geweest dat zo slecht was georganiseerd." Ook lanceerde Ecclestone een bedreiging met de mededeling dat Silverstone nog niet zeker is van de Grand Prix in 2003.

Octagon directeur Rob Bain reageerde als volgt: "ik ben het niet met hem eens. Er is meer dan 65 miljoen Britse ponden geinvesteerd in de verbetering van de toegankelijkheid en parkeergelegenheid, we hadden zelfs de toegangskaarten teruggebracht naar 60.000 om de verkeersstroom te vergemakkelijken." Bain vervolgde: "Bernie is gefrustreerd omdat-ie zijn helicopter niet op het circuit kon landen en daarom een beetje te laat was. Hij weet dat de bewegwijzering onderdeel is van de volgende stap. Het is gewoon frustrerend omdat het een goed weekend is geweest en dat is positief voor de toekomst. Het is vervelend dat een man alles overhoop kan gooien over een probleem dat niet bestaat."

Ferrari's Ross Brawn kwam met het volgende commentaar: "ik zou het jammer vinden als Silverstone van de kalender zou verdwijnen. Ze hebben fantastisch werk geleverd. Het is niet eerlijk om zulke kritiek te uiten op dit moment. Het is een goed circuit, eentje waar ingehaald kan worden en mischien heeft de organisatie wat aanmoediging nodig om het tot een goed einde te brengen. Misschien is dit wat Bernie Ecclestone tracht te bereiken, maar Silverstone heeft onzettend veel vooruitgang geboekt. Wanneer dit circuit helemaal klaar is dan kan het vergeleken worden met elk ander F1 circuit. Voor mij is Silverstone een van de echte race circuits."