Maleisisch talent bezoekt Sauber

Gepubliceerd op 08 juli 2002 door Huub Rothengatter

tijdens het Britse GP weekend heeft de Maleisiër Mohamed Fairuz een bezoek gebracht aan het Sauber team. De 19-jarige Mohamed rijd momenteel in het Britse Formule 3 kampioenschap voor Fortec Motorsports, hij is 6e in de rankschikking met 96 punten. In Silverstone kwalificeerde hij zich op een 6e plaats maar kwam als 20e over de finish.
Fairuz komt uit Kuala Lumpur en zijn vader Mohamed Fauzy is een prominent man in de Maleisische kart- en motorsport scene. Hij is de president van Mofaz Sport aldaar.

Het is de bedoeling om meer Maleisische coureurs naar de F1 te brengen. Eerst moet er een selectie gemaakt worden uit de ontdekte coureurs die lichamelijk en geestelijk de druk aankunnen. Ze krijgen dan training en advies hoe ze het kunnen maken in de F1. Dit gebeurt niet in een dag of jaar.

Peter Sauber zei er het volgende over: "ik ben bereid de moeite te nemen om de Maleisische regering te steunen om meer coureurs uit dat land in Europese en internationale juniorklassen te laten rijden om hen zo de juiste voorbereiding te geven om de overstap te maken naar de seniorenklassen, later in hun carriere."

"Ons team is bezig met het voorbereiden van een gebalanceerd programma om hun talent te ontwikkelen. Later zullen we een volledige verklaring geven omtrent dit programma. Intussen wens ik Fairuz het allerbeste voor de rest van dit seizoen", aldus Peter Sauber.