Bridgestone wint met Schumacher

Gepubliceerd op 07 juli 2002 door Verstappen Info Page

Michael Schumacher heeft zijn 60e Grand Prix overwinning behaald op het circuit van Silverstone in Engeland. De Duitser startte vanaf een derde plek op een nog droog circuit maar had slechts Montoya voor zich toen Ferrari teamgenoot Barrichello niet van de grid kwam voor de opwarmronde. Alhoewel de Colombiaan vanaf de start de leiding had bleef Schumacher binnen twee seconden van hem, met een mooi gevecht tot gevolg.

Montoya liet opnieuw zien dat hij uit het juiste race-hout gesneden is door geen krimp te geven tijdens de inhaalpogingen van de regerend wereldkampioen en keihard partij te bieden. Maar vanaf het moment dat de verwachte regen begon te vallen was het bandenleverancier Bridgestone die met de scepter zwaaide. De Michelins van Montoya konden er slechts een derde plaats uit slepen en wederom kon een pole van Montoya niet omgezet worden in een overwinning. Barrichello werd knap tweede na als laatste te zijn gestart.De 60e Grand Prix zege voor Michael Schumacher

Het waren natuurlijk niet alleen de banden van de Ferrari’s die superieur waren: de coureurs, de wagen, de strategie en het teamwork maakten dat het Italiaanse team weer op eenzame hoogte stond. Schumacher moet haast denken: “Hoe kan ik geen kampioen worden?” Nog zeven races te gaan en vierenvijftig punten voorsprong op je teamgenoot, je kunt het slechter treffen.

In de chaos die ontstond op het moment dat het begon te regenen was het vooral McLaren dat zwaar door de mand viel. David Coulthard liet zijn ongenoegen horen via de boordradio maar dat weerhield zijn team er niet van om hem vier keer binnen te roepen en weg te sturen met een verkeerde bandenkeus. Hij werd tiende. Kimi Raikkonen, in de andere McLaren, deed het een stuk beter, maar hij moest zestien ronden voor het einde opgeven met een opgeblazen motor.


McLaren blunderde flink tijdens de pitstops van Coulthard

Ook Ralf Schumacher had een zware race. In de drieëndertigste ronde lukte het hem niet om bij te tanken, de bezineslang wilde de Williams niet in, en ook de reserveslang wilde niet. Ralf ging de baan weer op maar wist natuurlijk dat hij snel weer binnen moest komen om een nieuwe poging tot tanken te wagen. Dat lukte, maar hij kwam niet meer verder dan een achtste plaats.

De BAR’s van Villeneuve en Panis deden het wonderbaarlijk goed op het natte en opdrogende Silverstone en werden vierde en vijfde, hiermee de eerste punten van het seizoen binnenhalend. Net als Heidfeld lieten ze zich niet gek maken door de veranderende omstandigheden en bleven ze met twee stops zo lang mogelijk doorrijden. Nick Heidfeld haalde in zijn Sauber als zesde het laatste puntje binnen.