Montoya verrassend op pole

Gepubliceerd op 06 juli 2002 door Eric Berendsen

Tegen alle verwachtingen in vertrekt Juan Pablo Montoya morgen van pole position bij de Grand Prix van Engeland. Hij wordt op de eerste startrij vergezeld door Rubens Barrichello, die zijn teamgenoot Michael Schumacher nipt voor bleef. Minardi coureur Alex Yoong moet morgen waarschijnlijk de race missen omdat hij de 107% limiet niet haalde.Voor de vierde maal op rij op pole

Het zag er in het begin helemaal niet naar uit dat Montoya zo hoog zou eindigen. Nadat het de eerste 20 minuten rustig was geweest op de baan was Michael Schumacher één van de eersten die de baan opging, en zijn tijd leek al bijna direct onhaalbaar voor de concurrentie. Zeker toen hij zich in zijn tweede run ook nog wat verbeterde. Schijn bedroog echter. Eerst was het Barrichello, die zijn kopman voorbij stak. En in de dying minutes kwam als een duvel uit een doosje Montoya ineens met de poletijd op de proppen.

Voor Alex Yoong was het de tweede keer dit jaar dat hij de 107% tijd niet haalde. De la Rosa bleef dit lot bespaard doordat hij vlak voor het einde in de reservewagen zichzelf alsnog kwalificeerde.