Drijfnatte eerste vrije training

Gepubliceerd op 05 juli 2002 door John ter Meer

Voorzover er iets zinnigs over te zeggen valt heeft Rubens Barrichello de eerste vrije training op het circuit van Silverstone afgesloten met de snelste rondetijd. Aan het begin van de training konden nog representatieve rondjes worden gereden maar tijdens het laatste deel van de eerste oefensessie kwam het water met bakken uit de hemel.

De meeste aandacht ging in het begin van de training uit naar het team van Arrows. In de pitbox stonden de monteurs werkeloos te wachten op betere tijden. Die niet kwamen, want aan het einde van de training was de situatie onveranderd. De coureurs Frentzen en Bernoldi worden nu al gekscherend de gebroeders Flintstone genoemd.

Naast de twee Arrows coureurs waren er nog twee rijders die geen tijd op de klokken konden zetten. Michael Schumacher spinde al vrij vroeg van de baan, zijn motor sloeg af en marshalls duwden hem van de baan. De Duitser moest de rest van de training vanaf de kant toekijken. Ook Mika Salo is niet terug te vinden in de tijdstabel. De Toyota coureur voelde zich niet lekker en het is niet zeker of hij de tweede sessie in actie komt.