Buigen of barsten voor Walkinshaw

Gepubliceerd op 03 juli 2002 door John ter Meer

Tom Walkinshaw heeft het er maar druk mee. De Arrows teambaas beweerde nieuwe investeerders te hebben gevonden maar wilde niet zeggen wie. Wat weer aanleiding gaf tot reacties dat Walkinshaw maar wat uit zijn duim zoog. Het verhaal gaat nu dat Walkinshaw geïnteresseerden gevonden heeft om Arrows op te kopen, namelijk Red Bull baas Dietrich Mateschitz en een aantal Braziliaanse zakenlieden (waardoor Enrique Bernoldi wat lekkerder in zijn stoeltje zit). Zoals we gisteren al meldden is de andere grootaandeelhouder van Arrows, investeerdersbank Morgan Grenfell niet erg gelukkig met de deal die Walkinshaw voorstaat omdat men niet weet hoe de verschillende crediteuren van Arrows eruitspringen na de deal. Vandaar de rechtszaak die gisteren en vandaag dient in Londen. Morgan Grenfell wil namelijk dat Arrows $20 miljoen overmaakt, voordat een eventuele Arrows-verkoop kan plaatsvinden.

Het is dus buigen of barsten voor Walkinshaw. Mocht hij de rechtszaak winnen dan kan hij Arrows verkopen zonder de $20 miljoen over te maken aan Morgan Grenfell. Mocht hij verliezen dan kan de verkoop van Arrows alleen maar doorgaan als hij eerst $20 miljoen overmaakt. Walkinshaw heeft al aangekondigd dat als het laatste het geval is, de stekker er bij Arrows uitgaat en het team niet aan de start van de Grand Prix van Silverstone zal staan.

En of dat nog niet genoeg is bevestigde de manager van Jos Verstappen, Huub Rothengatter, vanochtend dat ook zij nog volop bezig zijn met het vervolg van de juridische procedures in de zaak Arrows-Jos Verstappen. Walkinshaw hoeft zich voorlopig niet te vervelen.