Silverstone problemen opgelost

Gepubliceerd op 03 juli 2002 door Thorsten Hendriks

Rob Bain, CEO Octagon Motorsports (organisator Britse GP) heeft nog eens benadrukt dat de verkeersproblemen die Silverstone in de voorgaande jaren geplaagd hebben opgelost zijn. Hij zei dat reizigers meer mogelijkheden hebben om te parkeren en rijden dan ooit tevoren, bovendien zijn de in- en uitgang van het circuit verbeterd.

17 miljoen Britse ponden is er uitgegeven aan het wegennet rondom het circuit, Bain weet dat de druk nog niet van de ketel is. "Het is een belangrijke race voor ons" aldus Bain, "maar ik ben ervan overtuigd dat we alles gedaan hebben om de eisen van de FIA in te willigen. De aanpassingen die gedaan zijn aan de de twee belangrijkste wegen, Dadford Road en de A43, betekend dat dit jaar een stuk beter is dan vorig jaar, maar volgend jaar zal het wederom beter zijn."

Voor wat betreft het feit dat de Britse GP in dezelfde periode als een zeker tennistoernooi is zei hij: "we weten dat Wimbledon deze week plaatsvindt, maar Formule 1 doet het altijd goed vergeleken met andere sporten. We krijgen nog steeds vragen voor tickets voor dit jaar en volgend jaar hopen we weer terug naar het normale bezoekersaantal van 90.000 te kunnen. We hebben inmiddels de datum voor volgend jaar, 20 Juli en we hopen dit in oktober bevestigd te krijgen. Ik hoop dat we een vaste plek op de F1 kalender krijgen om de toekomst zeker te stellen na al het werk wat Octagon de laatste 18 maanden in de verbetering romdom Silverstone heeft geinvesteerd."

" Er is 17 miljoen Britse ponden besteed aan het wegennet en parkeerplaatsen en vanaf maandag wordt het werk weer hervat voor de volgende 23 miljoen Britse ponden kostend project. Onder andere wordt er een nieuwe pits en paddock complex gebouwd, een nieuw media centrum en andere faciliteiten worden gecreerd." voegt Bain toe. "Ik weet dat Mercedes mee heeft gewerkt aan de Nurburgring en wij hopen het bedrijfsleven geinteresseerd te krijgen om iets vergelijkbaars te doen voor Silverstone."