Yoong: "het gaat steeds beter"

Gepubliceerd op 03 juli 2002 door John ter Meer

Minardi coureur Alex Yoong wil ook volgend jaar graag voor Minardi uitkomen, als men de optie voor 2003 op hem willen lichten, tenminste. Yoong krijgt veel kritiek op zijn prestaties -zo wist hij zich niet te kwalificeren voor de Grand Prix van San Marino- en hij wordt aan alle kanten voorbijgereden door zijn teammaatje Mark Webber.

Toch vindt de 25-jarige Maleisiër dat hij qua prestaties vooruit is gegaan en ziet voor zichzelf een stijgende lijn voor de rest van het seizoen. "Ik heb veel geleerd tot nu toe en dat begint zich nu om te zetten in betere prestaties", meent Yoong. "Dat vindt mijn engineer Greg Wheeler ook. Ik ben sterker geworden, mijn kwalificatieruns worden beter en dat geldt ook voor mijn optredens tijdens races."

En mocht Minardi onverhoopt besluiten met Yoong niet verder te willen, wat dan? "Dan kijken we naar andere mogelijkheden, ook buiten de Formule 1. Maar daar wil ik niet teveel aan denken. Ik concentreer me voorlopig op dit seizoen. Zoals ik al zei, het gaat beter en beter."