Eddie is de beste op één na.

Gepubliceerd op 01 juli 2002 door John ter Meer

Als zijn stoere uitspraken synchroon zouden lopen met zijn prestaties dat was Eddie Irvine nu al wereldkampioen geweest, met een straatlengte voorsprong op zijn 'mindere' collega's. Maar helaas voor Eddie, verder dan 3 punten tot nu toe komt hij niet. En daarmee staat hij twaalfde in de race om het wereldkampioenschap.

Toch gelooft de kleurrijke Ier in zichzelf, getuige zijn laatste uitspraak. "Ik beschouw mezelf als de beste coureur van het veld, op Michael Schumacher na, dan." Aan het eind van het seizoen loopt zijn contract bij het geplaagde Jaguar af en Eddie ziet het lijk al drijven. Hij neemt nu al een voorschotje op komend seizoen door te stellen dat alleen hij (en Michael Schumacher) in staat zijn Jaguar naar voren op de grid te brengen. Leuk voor Pedro de la Rosa. "Als Niki Lauda me laat gaan en daarvoor in de plaats Michael Schumacher contracteert, dan zie ik daar de logica nog wel van in", aldus Eddie. "Maar als ik vervangen word door elke andere willekeurige coureur dan begaat hij toch een fout. Er is niemand die het beter zal doen dan ik."

Of hij, na Schumacher, de beste is zullen we netjes in het midden laten. Eddie is in ieder geval de oudste. En het jonge talent staat te trappelen...