scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Button: "geld niet het belangrijkste"

Gepubliceerd op 28 juni 2002 door John ter Meer

Jenson Button is bereid om volgend jaar een salarisverlaging te accepteren zolang hij de kans heeft om in de voorste gelederen mee te kunnen racen. De 22-jarige Engelsman is nog steeds door Williams uitgeleend aan Renault waar hij de laatste twee jaar reed. Omdat er weinig kans is op een terugkeer naar Williams heeft hij met andere teams gesproken.

“Iedereen werkt om geld te verdienen maar waar het bij mij ook om gaat is resultaat en plezier in mijn werk", aldus Button. "Wat dat betreft zou ik liever voor minder geld bij een topteam rijden dan andersom; winnen is voor mij het belangrijkste dat er is”.

Naar schatting ontvangt Button £3 miljoen per jaar. Omdat Renault teammanager Briatore volgend jaar wellicht zijn pupil Alonso achter het racestuur plaatst moet Button wel om zich heen kijken. De geruchten lijken Button koud te laten. "Eigenlijk moet ik er wel om lachen. Als Formule 1 coureur bevind ik mij in een goede positie. Ik spreek met iedereen om uit te vinden wat er met de auto’s voor volgend jaar gaat gebeuren, wat de achtergronden zijn en wie de sleutelfiguren bij een team zijn. Gelukkig heb ik een aantal opties. De echte gesprekken zullen evenwel pas plaatsvinden na Silverstone, mijn favoriete Grand Prix. Over een paar weken weet ik meer", aldus Button die denkt in Engeland in de punten te kunnen finishen.