scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

'Cruciale week' voor Irvine

Gepubliceerd op 25 juni 2002 door

Deze week wordt er lustig op los getest op het circuit van Barcelona. Jaguar Racing zal daar voor het eerst met een vernieuwde versie van het R3 chassis aan het werk gaan. Nu Jaguar Racing een eigen windtunnel ter beschikking heeft zijn er veel aërodynamische verbeteringen die uitgeprobeerd moeten worden.

Wat Eddie Irvine, de oudste van alle huidige Formule 1 coureurs, betreft wordt dit een cruciale week. “Er zijn heel wat mensen die goede hoop op de veranderingen hebben. Ik denk dat dit het beste stuk werk is dat sinds lange tijd gedaan werd. Niemand hoeft ons aan de afgelopen tijd te herinneren, wij weten dat het chassis waar wij dit jaar mee begonnen waardeloos was.” De verbeteringen zijn ook van groot belang voor Niki Lauda want als er niet snel gepresteerd wordt zullen zijn dagen als teammanager van Jaguar Racing ook geteld zijn. Behalve voor Lauda zijn betere prestaties ook van groot belang voor Irvine, die op het ogenblijk aan zijn laatste jaar van zijn driejarige contract bezig is.

Als alles goed verloopt dan schijnt het dat Irvine genegen is om een aanzienlijk lager salaris dan de lucratieve £6 miljoen te accepteren die hij nu verdient. “De Britse grand Prix gaat bepalen hoe mijn toekomst er uit gaat zien. Als het goed gaat dan zou ik willen blijven maar als het niets brengt denk ik dat mijn Formule 1 dagen op één hand te tellen zijn.” Als de Ier dat letterlijk neemt dan neemt hij dus vrijdag na die Grand Prix afscheid...