scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coulthard: “Montoya moet zichzelf beheersen”

Gepubliceerd op 24 juni 2002 door Jo Vleugels

David Coulthard was niet blij met Juan Pablo Montoya toen die in de 28ste ronde de controle over zijn wagen verloor en zowel zichzelf als Coulthard uit de wedstrijd tikte. In de pitstraat kwamen de twee elkaar tegen waarop Coulthard de Colombiaan cynisch feliciteerde met het feit dat ze beiden geen punten hadden gescoord.

Later verklaarde Coulthard tegenover verzamelde journalisten dat Montoya zich beter moet leren beheersen. "Niet finishen is niet scoren", weet de Schot. "Dat past wel bij het imago van Montoya. Het verbaast me niks dat hij zo weinig Grand Prix races gewonnen heeft. Hij zal moeten kalmeren. Ik ben niet iemand die hem naar de keel vliegt maar ik ben uitermate teleurgesteld. Immers, hij wist dat zijn auto langzamer was en had dus geen gevecht moeten aangaan. Soms moet je professioneel genoeg zijn om een concurrent voorbij te laten, zeker als je langzamer bent. Wij verloren twee seconden op de rest en het was beter geweest om mij te laten gaan want dan had hij zelf ook in de punten gereden.”

Coulthard was niet te beroerd om de schuld een beetje bij zichzelf te zoeken. “Achteraf gezien weet ik ook wel dat ik niet buitenom had moeten inhalen, dat is riskanter dan binnendoor. Maar de gelegenheid deed zich voor en ik ging er voor.”