scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Villeneuve: “Richards kan mooi praten”

Gepubliceerd op 21 juni 2002 door Geert van Dijk

Jacques Villeneuve vuurde vanmiddag een salvo af richting BAR teambaas Dave Richards die zich eerder deze week beklaagde over de hoogte van het salaris (£15 miljoen) van de Canadees. “Ik baal van deze praatjes en het irriteert mij mateloos als ik dit soort berichten lees. Richards heeft mooi praten want hij is pas zes maanden bij het team terwijl ik al vier jaar aan het vechten ben om het te verbeteren”.

“Ik vraag mij af wat er gepresteerd zou zijn als ik in 1999 niet had getekend en ik vind het niet eerlijk dat Richards mij in deze positie manoeuvreert. Als BAR mij deze onkosten betaald is dat duidelijk omdat men een goed rendement verwachtte. Ik vind dit commentaar negatief voor het team”.

“Ik heb helemaal geen slechte relatie met Richards maar ik begrijp niet waarom hij dit steeds maar in het publieke domein gooit, een contract is bij mij nog steeds een contract”.

Toen aan het begin van dit jaar werd aangekondigd dat Dave Richards Craig Pollock, die ook de rol van Villeneuve’s manager heeft, zou vervangen schoot dat duidelijk in het verkeerde keelsgat bij Villeneuve. Toch besloot hij voor BAR uit te blijven komen. “Het is zinloos om voor een team dat niet kan winnen te tekenen. Ik verwacht volgend jaar voor BAR te rijden. Als ik ergens anders naar toe ga zal dat Ferrari, McLaren of Williams zijn maar daar is de koek al verdeeld dus is daar geen sprake van”.