Williams heeft besloten om het hoger beroep te laten vallen...

Gepubliceerd op 16 oktober 1997 door

Williams heeft besloten om het hoger beroep te laten vallen dat ze wilden aanspannen tegen de diskwalificatie van Jacques Villeneuve in de Japanse Grand Prix van vorig weekend. Dit deden ze na dreigementen van de FIA dat Jacques misschien niet alleen twee punten zou verliezen maar wellicht ook de kans om in Jerez te racen. Jacques verliest zijn twee punten uit de laatste Grand Prix waardoor Michael Schumacher het kampioenschap nu met een punt voorsprong op Jacques leidt. Het is voor Jacques te hopen dat Michael Schumacher niet dezelfde truc uit gaat halen die hij bij Damon Hill in 1994 toepaste waardoor beide auto's uitvielen en Michael voor het eerst wereldkampioen werd.

Volgens de Oostenrijkse krant 'Kurier' kondigt Gerhard Berger vrijdag zijn afscheid van het actieve Formule 1 racen aan. Gerhard Berger begon zijn F1 carriere in 1986 in een Benetton BMW Turbo en beeindigt zijn carriere nu waarschijnlijk ook in een Benetton Renault. In deze tijd won hij 10 Grand Prix. Zijn eerste Grand Prix overwinning behaalde hij op 12 oktober 1986 bij de Grand Prix van Mexico.

De crash van Gianni Morbidelli bij de kwalificatiesessie voor de Grand Prix van Japan heeft hem waarschijnlijk een haarscheurtje opgeleverd in het bot van zijn arm die hij eerder dit jaar ook al had gebroken. Door de crash kon hij niet deelnemen aan de Grand Prix van Japan.

Het Arrows team heeft bevestigd dat zij ook in 1998 gebruik zullen blijven maken van Yamaha motoren. Lang werd er van uit gegaan dat Arrows een andere motoren-leverancier zou zoeken omdat de Yamaha's nou niet bepaald hun betrouwbaarheid hebben bewezen het afgelopen seizoen. De motoren zijn echter tegen het einde van het seizoen wel betrouwbaarder geworden.