scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Montoya en de Williams optie

Gepubliceerd op 18 juni 2002 door

Vooral Britse nieuwsbronnen waren vorige week nogal snel met de melding dat Williams BMW een optie had genomen om het contract met Juan-Pablo Montoya met een jaar te verlengen. In tegenstelling tot wat men denkt is dit (nog) niet waar.

Een bron binnen Williams informeerde dat “dit niet correct is, wij hebben de optie (nog) niet opgenomen”. Zeker op aandringen van BMW Motorsport directeur Gerhard Berger zal Williams er alles aan doen om de Colombiaan te behouden, maar Frank Williams en Patrick Head weten goed dat Montoya geen ander contract kan bespreken of tekenen voordat de Williams directie een besluit genomen heeft.

Als men het allemaal mag geloven heeft Montoya recentelijk een contract van McLaren aangeboden gekregen maar of dit voor 2003 of daarna is blijft onduidelijk. Dit is in ieder geval een interessante gedachte want de verwachting is dat er bij McLaren geen rijdersveranderingen komen.

Toen het contract tussen Montoya en Williams in 1998 getekend werd was dat voor een periode van vijf jaar. Dat jaar reed Montoya F3000 en daarna volgden twee jaar CART. Normaal gesproken heeft een team een optie om een contract te verlengen, dus voorlopig zit Montoya aan Williams vast.

Montoya staat niet alleen bij McLaren hoog aangeschreven want, wederom naar zeggen, ook Ferrari heeft al interesse getoond. Dit natuurlijk omdat het contract met Schumacher in 2004 afloopt en het Italiaanse team zich tegen elke eventualiteit indekt.

De trend om steeds vroeger een contract met een coureur af te sluiten is een gevolg van de wens om commerciele stabiliteit te houden. Dit is uiteraard van belang voor team en sponsor. Als een coureur een team wenst te verlaten moet dit vaak zes maanden voor afloop van het contract gemeld worden. Daarna moet er soms eerst wat gebakkeleid (denk aan Raikkonen) worden voordat hij inderdaad een stoel elders mag innemen.