scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De Grand Prix van Japan is gewonnen door Michael Schumacher....

Gepubliceerd op 12 oktober 1997 door Verstappen Info Page

De Grand Prix van Japan is gewonnen door Michael Schumacher. Na een tactisch slimme race van het Ferrari team ging de Duitser als eerste over de finish gevolgd door Heinz Harald Frentzen en Eddie Irvine. Jacques Villeneuve eindigde de wedstrijd als vijfde nadat hij veel tijd verloor tijdens een pitstop. Villeneuve blijft voorlopig aan de leiding van het kampioenschap. Zijn voorsprong op Schumacher bedraagt nu nog maar één punt. Mocht de Canadees zijn punten van vandaag alsnog kwijtraken na de behandeling van de beroepszaak van zijn diskwalificatie van gisteren, dan ligt Schumacher met één punt voor.
Wat er dit weekend wel beslist werd was de strijd om het constructeurs kampioenschap. Deze titel werd voortijdig veilig gesteld door Williams-Renault, zelfs als ze de punten van Villeneuve dit weekend kwijt zouden raken zijn ze niet meer te achterhalen.

Jos Verstappen kon zoals verwacht geen potten breken met de Tyrrell-Ford. Hij was tijdens de race continu in gevecht met teamgenoot Mika Salo. Jos verklaarde na de race dat hij de hele race voluit gereden had maar dat er niet meer in zat. Verder was Verstappen niet te spreken over de planning van de pitstops door het team. Er is in het team een afspraak dat de rijder die voor ligt als eerste de pits in mag. Deze afspraak werd niet nagekomen.
Jos eindigde de wedstrijd als 14e en laatste. Mika Salo viel met nog zeven ronden te gaan uit.

Mika Hakkinen was vanmorgen het snelst in de warm-up. Hij zette een tijd neer van 1m38.113s. Jos Verstappen reed de 20e tijd en was 4.7s langzamer dan de Mclaren coureur. Jos meldde dat hij in de warm-up nog een probleem kende met het gaspedaal dat opgelost lijkt te zijn voor de race. Gianni Morbidelli reed slechts één ronde in de warm-up. De Sauber coureur blesseerde zich gisteren in de kwalificatietraining en had hier vandaag nog teveel last van. Morbidelli zal ook in de wedstrijd niet in actie komen.

Voor een compleet overzicht van alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.