scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Opnieuw pole voor Montoya

Gepubliceerd op 08 juni 2002 door Verstappen Info Page

Juan Pablo Montoya heeft na Monaco opnieuw een pole gepakt in Canada. In gevecht met Michael Schumacher bleek de Colombiaan met zijn Williams zijn huiswerk beter gedaan te hebben: de tijd die hij ruim voor het einde van de kwalificatie had gezet was teveel voor de eerste rijder van Ferrari. Normaal gesproken kan Michael nog wel een paar tienden vinden om de kwalificatie naar zijn hand te zetten, maar nu was dat niet het geval.

Ook Barrichello deed zichtbaar zijn uiterste best om zijn tijd te verbeteren en misschien is juist daar te zien dat Ferrari in deze kwalificatie zijn meerdere moest erkennen in Williams. Rubens werd derde en spinde in een laatste poging.

Ralf Schumacher zette een vierde tijd neer achter Barrichello en vijfde was Kimi Raikkonen in zijn McLaren. De jonge Fin was het hele weekend al redelijk bij de pinken en kan morgen hopelijk voor een aangename verrassing kunnen zorgen. Althans, als zijn Ilmor motor het uithoudt.

Giancarlo Fisichella deed erg goede zaken met een keurige zesde plek en de BAR's van Villeneuve en Panis waren met hun 'ge-update' wagen negende en elfde.

Nog voor het vallen van de vlag begon het langzaam te druppelen. Een voorbode voor morgen?